Follow Us @soratemplates

Wednesday, April 19, 2017

Warnakan rambut beri kesan kepada payudara


Mungkin kita sudah biasa lihat orang, kawan-kawan atau ahli keluarga terdekat yang mewarnakan rambut. Ye la ada sesetengah daripada kita yang mewarnakan rambut ini hanyalah suka-suka untuk cantik, memenuhi permintaan sesuatu majlis ataupun mengikut trend terkini.
Tapi pernahkah kita terfikir kesan atau akibat daripada warnakan rambut itu? Mngkin tak kan? Alahhh…setakat warna je, tak beri apa-apa kesan pun…Haaa.. sekarang jom kita kenali apa kesan selepas daripada warnakan rambut.

WARNAKAN RAMBUT CETUS KANSER PAYUDARA
Apabila kita kerap mewarnakan rambut, ianya mungkin berisiko 23% kepada kanser payudara daripada golongan wanita. Kajian yang di jalankan oleh University Of Helsinki, Finland itu mendapati kandungan karsinogen dalam pewrna rambut boleh bertindak balas dengan bahan tercemar dalam udara untuk membentuk tumor ataupun ketumbuhan dalaman.
Pewarna rambut buatan sendiri mahupun yang diguna pakai di salun, kedua-duanya memunyai bahan kimia berbahaya yang mungkin mencetuskan barah
Namun begitu, belum ada bukti kukuh yang boleh menunjukkan bahawa mewarnakan rambut boleh meningkatkan risiko kanser payudara tetapi bahan-bahan yang terdapat dalam kandungan pewarna rambut adalah berisiko.

ANTARA BAHAN KIMIA BERBAHAYA TERMASUKLAH : 

  1. Paraphenylenediamine
  2. Lawsone
  3. Peroxide
  4. Nonylphenol
  5. Octylphenol
  6. Ammoniated Mercury

RAWAT DENGAN VIVIX


Bagaimana mahu membeli vitamin ini?

Cara 1
Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.

Cara 2
Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Ampang, Cheras, Sentul, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Ampang, Cheras, Sentul.


COD Area Ampang, Cheras dan Sentul


Penghantaran ke seluruh Malaysia
Love,

Your Shaklee Independent Distributor (ID = 1207294)
Pengedar Shaklee Sah Cheras, Ampang dan Sentul
Whatsapp / SMS / Call = 0132117436
FB Pages : AufaMadame
IG : @eyranadzirahNo comments: