Follow Us @soratemplates

Monday, November 14, 2016

Krisis Pemulihan : Jangan takut melaluinya
Sesetengah orang akan melalui suatu jangkamasa penyesuaian apabila mula mengambil suplemen dietary. Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit, tetapi sebenarnya TIDAK. Ianya adalah tindakbalas oleh tubuh kita kerana kekurangan khasiat disebabkan tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan ddengan mengejut oleh suplemen, krisis pemulihan terjadi. 

Sewaktu jangkamasa penyesuaian, ada kemungkinan penyakit-penyakit yang pernah dilalui tubuh dahulu akan timbul kembali. Biasanya ia akan terjadi untuk beberapa hari. Walau bagaimanapun, tubuh yang lemah akan mengambil masa lebih lama untuk pulih. 

Keadaan ini disebabkan oleh TOKSIN yang telah tertimbun di dalam tubuh kita untuk jangkamasa yang lama - sisa-sisa makanan berkimia, lemak dan stress ditambah dengan diet yang tidak seimbang, kurang tidur, antibiotik atau pengambilan ubat-ubatan. Suplemen dietary membantu mempertingkatkan sistem imun kita, kebolehan detoksifikasi serta pengawalan organ-organ kita. 

Pada waktu detoksifikasi ini, ada kemungkinan PENING, KELESUAN, SAKIT KEPALA, KETIDAKHADAMAN (perut kembung, lapar), CIRIT-BIRIT, KAHAK BERLEBIHAN, KENCING YANG KERUH, BERASA HANGAT, BERPELUH dan lain-lain. Simptom- simptom ini berbeza dengan individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu. 

Diwaktu jangkamasa krisis pemulihan ini, MINUMLAH BANYAK AIR BERSIH, REHAT SECUKUPNYA dan MAKANLAH LEBIH SAYURAN DAN BUAH-BUAHAN. Selagi mana kita memahami ini adalah simptomm pemulihan, kita akan mudah melalui fasa ini. 
COD Area Ampang, Cheras dan Sentul


Penghantaran ke seluruh Malaysia
Love,

Your Shaklee Independent Distributor (ID = 1207294)
Pengedar Shaklee Sah Cheras, Ampang dan Sentul
Whatsapp / SMS / Call = 0132117436
FB Pages : AufaMadame
IG : @eyranadzirahNo comments: