Sunday, April 16, 2017

Diet Bulan Puasa dan Gastrik Tidak Halang Berpuasa




Sebenarnya semasa berpuasa, seluruh sistem penghadaman berehat dan rembesan asid hidroklorik dalam perut akan menurun dan masalah senak perut akibat  asid perut yang tinggi atau sakit perut tidak sepatutnya timbul (sila baca 2x).

Mari kita halusi apa itu Gastrik :
Sejenis kuman yang menyebabkan penyakit perut atau gastric dinamakan Helicobacter pylori atau H.pytori.

Untuk mengelakkan gastrik, seeloknya kita berubah tabiat makan dengan serat yang tinggi dan kurangkan berempah. Memang pertama hari berpuasa, rasa perut tidak selesa dan pening2 adalah normal sebab perut telah terbiasa tabiat kita makan pada waktu tertentu. Jadi itu semua adalah perasaan sahaja hehe.

Gastrik sebenarnya bukan alasan tidak berpuasa dan disokong oleh artikel kesihatan ini.


Bagaimana Shaklee boleh bantu untuk atasi GASTRIK?

SET GASTRIK SHAKLEE (SET LENGKAP):


1. Energizing Soy Protein (ESP)

Kalau tak boleh minum SUSU mase sakit gastrik menyerang, korang boleh minum ESP. ESP ni penting untuk memulihkan dan membina sel-sel sihat dalam perut. Lepas minum ESP ni, memang terase perut lega sikit.. Kalau korang jenis yang tak bole berlapar macam saya, memang kena standby ESP ni. So, bile-bile terasa lapar, cepat-cepat bancuh ESP dan minum. Saya suke shakes ESP ni dengan Meal Shakes atau Performance Drink atau Tamar Cocoa. ESP ni boleh menggantikan Minum Pagi atau Minum Petang atau Late Supper yang tak berapa sihat contohnya burger.


2. Alfalfa Complex

Alfalfa Complex bersifat alkali. So, ia amat-amat membantu mengembalikan kenormalan perut yang berasid. Korang tau kan antara punca Gastrik terjadi adalah sebab rembesan Asid Hidroklorik yang dah menghakis dinding perut. So, Alfalfa akan membantu menyeimbangkan tahap pH dalam perut ke paras yang sihat.. Asid Hidroklorik ni sangat berasid tau.. Boleh sampai melarutkan besi !!! Haaa.. Bayangkanlah kalau asid ni menghakis dinding perut kite. Macam mane tak sakit..

Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti Kembung, Hyperacidity, Ulser Perut, Hepatitis dan Sembelit.

  • Bantu buang Angin dalam badan
  • Buang TOKSIN dalam badan.

3. Peppermint-Ginger Plus


  • Kandungan Pudina dalam Peppermint-Ginger Plus bantu melegakan otot perut. Juga sebagai penenang.
  • Bantu legakan pedih ulu hati dan cirit-birit.
  • Kandungan Halia merangsang rembesan enzim Salvia untuk pencernaan makanan.
  • Kandungan Fennel (Jintan Putih) menghilangkan Kembung Perut. Melegakan sakit perut. Juga membantu dalam masalah alahan pada saluran usus.
  • Kandungan Cekur Manis (Jintan Manis) melegakan masalah pencernaan

4. Omega Guard


  • Omega Guard membantu meredakan keradangan perut
  • Menghalang saluran perut dan usus dari terjadinya Ulser Perut. Ulser Perut ni lagi dasat dari Gastrik tau.. Boleh jadik KANSER PERUT !!! So, korang jangan biarkan masalah Gastrik ni berlarutan ok..

5. Zinc Complex


  • Zinc Complex menggalakkan pemulihan segera sel-sel dan tisu perut.

6. Ostematrix


  • Membantu buang Angin dalam badan.
  • Memperbaiki Hiperaktiviti perut dan melegakan Sakit Gastrik.
  • Sebagai penenang. Ringankan STRESS.
  • Tidur malam lebih lena.
  • Kurangkan Sakit Kepala





Bagaimana mahu membeli vitamin ini?



Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya. Sekiranya anda berada di sekitar Ampang, Cheras, Sentul, saya merupakan pengedar Shaklee sekitar Ampang, Cheras, Sentul.

COD Area Ampang, Cheras dan Sentul


Penghantaran ke seluruh Malaysia
Love,
Your Shaklee Independent Distributor (ID = 1207294)
Pengedar Shaklee Sah Cheras, Ampang dan Sentul
Whatsapp / SMS / Call = 0132117436







0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...