Monday, March 4, 2013

Collagen Rumpai Laut

Assalamualaikum w.b.t

Errrmm...semalam da post psl collagen nih..hari ni nk post pasal khasiat die pulak..hihihi...
Jom kite tengok pe khasiat dia smpi ak sendiri pon mencubanyaaaa...jeng3x..


KEBAIKAN KOLAGEN ASLI DARI RUMPAI LAUT KERING
-Melaraskan BERAT BADAN dan HORMON
-Peningkatan PAYUDARA
-Anti Bakteria
-Membuang TOKSIN
-Menghilangkan SEMBELIT
-Mengurangkan tekanan darah tinggi dan hypotension
-MENCANTIKKAN KULIT
-MELICIN dan MENEGANGKAN kulit serta PAYUDARA (anti penuaan)
-Memulihara sel-sel kulit mati (JERAWAT)
-Menormalkan fungsi kelenjar tiroid
-Memperbaiki masalah KULIT dan RAMBUT
-Mengurangkan KEDUTAN, TEMPAT HITAM, SELULIT dan JERAWAT juga RESDUNG
-Membantu meningkatkan METABOLISME
-Meningkatkan fungsi stomach 
-Membantu menghapuskan nefritis (radang buah pinggang), Arthritis (sendi tulang), basal
-Menguatkan saluran darah, mengurangkan penyakit sendi
-Meningkatkan PEREDARAN DARAH, dingin dan mencegah sakit bahu
-Berkesan bagi orang-orang yang telah sarcoma atau TUMOR
-SLIM UP abdomen dan PUNGGUNG anda, melembutkan kulit dan mengurangkan sakit pinggang
-Mencegah ANEMIA
-Mampu meningkatkan penghasilan SUSU IBU
-Memperbaiki masalah penglihatan dan batuk
-Mengisi rawan antara sendi, menguatkan tulang, sinews dan gamen serta lebih rendah sakit belakang dan sebagainya.
-Sesuai untuk ibu mengandung 6 bulan ke atas (2 sudu sahaja)

** yang ak BOLD dan merah kan 2, merupakan antara alasan2 utama kenapa ak memilih untuk mencuba collagen Rumpai Laut ni..hehehe...^_^

Yang kat bawah ni plak, cara-cara penyediaannya:


1. 100gm rumpai laut dibasuh 5-6 kali untuk hilangkan bau hanyir.. Rendam selama 5-6 jam sebelum direbus.
2. Setelah kembang, basuh sekali lagi dan rebus dengan 2.5 liter air (rumpai laut putih kuning) 2 liter untuk (rumpai laut purple)
3. Dengan api sederhana rebus selama 15 minit.  Bila sudah likat dan hancur boleh lah tutup api.
4. Sejukkan dahulu kemudian masukkan dalam bekas dan simpan dalam peti sejuk.

sumber: blog orang tertentu..sorry copy-paste..

sebenarnye kalo yang wane cm ni, ni Collagen yang warna purple..cm yang ak penah citer dlm blog sebelum ni, collagen ni ada mcm2 color..hihihi..
mcm ak, ak try wana putih, tp ak campur dengan Sunquick..kalo makan cm 2 je rse die meloyakan..so, bila letak Sunquick boleh makan cm 2 jeee...hihihi...


Macam dalam NONA TV3 ni de wat masker, ak pon da try semalam..
memang rse segar sgttt, pastu pg2 bangun rse muka, cm gebu jeee...
hahahaha....perasann jee...baru 1st try ok..



PERATURAN MAKAN
Waktu Pagi:
1. Semasa perut kosong selepas bangun tidur
2. Ambil 2-3 sudu besar jelly, masukkan ke dalam cawan.
3. Letak sedikit air suam, makan.
4. Kalau tak boleh makan begitu saja, bancuhkan dengan sedikit air milo, horlick, ribena, oren jus, letak sedikit air dan minum.
5. Selepas 1/2 jam barulah ambil sarapan pagi.
6. Elok diambil bersama vitamin C 1000mg selepas sarapan pagi.

Waktu Malam:
1. Sebelum tidur ambil 2-3 sudu besar jelly. 

ELAKKAN: 
Elakkan kaffein (teh, kopi, nescafe & minuman bergas)

PERHATIAN: 
Kanak-kanak bawah 2 tahun tidak boleh mengambil jelly ini. Wanita selepas bersalin dan Caesar.

PERATURAN:
Kanak-kanak 3 tahun ke atas: 1 sudu kecil (pagi/malam) (1x sehari)
Remaja: 1 sudu besar (pagi dan malam) (2x sehari) **ak try cm nih..
Dewasa dan warga emas: 2-3 sudu besar (pagi dan malam) (2x sehari)

Kalo korang rse nk mencuba, meh order:

Rumpai Laut Kuning
(gred AA)
Harga 100gm : RM15
Postage : RM6

Rumpai Laut Purple
(gred AAA)
Harga 100gm : RM22
Postage : RM6

Kos Penghantaran / Pos laju

SEMENANJUNG MALAYSIA
500gram dan ke bawah          RM6.00
Tambahan 500gram                RM2.50

SABAH & SARAWAK
500gram dan ke bawah          RM9.00
Tambahan 500gram                RM2.50

Eyra : 013-2117426 (Whatsapp/ BBM/ SMS)


Email : eyrashukor@yahoo.com




0 comments:

Post a Comment

Sebarang pertanyaan mengenai Vitamin Shaklee, boleh hubungi saya.