Sunday, March 3, 2013

Rumpai Laut vs Collagen

Assalamualaikum w.b.t

Hai korang sume..Lame betol x berceloteh kat belog nih..hehehe...
Skrg ni ak busy skit..da msuk semester baru..heheh..sem 6 sudaahhh...
Awl sem ari 2 busy berjalan..hihihi..g Langkawi...bestttt...jalan2 dengan kawan2...
walaupon da penah g Langkawi, tapi kali ni sbb g ngan kawan2, just Have Fun..!!~~


ni la KAMI..hehhe...

OkKKkk..sebenarnye bukan nk citer psl percutian ni, tapi nk dok citer pasal collagen..hihih..
sekarang ni semakin hangat diHEBOHkan mengenai khasiat Collagen Rumpai Laut nih...heheh...
Sampaikan Abah ak pon terpedaya..
tapi abah amek bukan untuk kecantikan laaaaaa....
untuk merawat penyakit beliau...kencing manisss...

sekarang ni, mcm2 jenis collagen rumpai laut ada...ada warna putih, warna ungu, warna hijau..
dahhh 2, sume rumpai laut ni mempunyai khasiat yang berbeza dan harga yang berbeza..hihihih...


"Rumpai laut mempunyai kandungan iodine yang tinggi, berfungsi untuk menghalang tubuh manusia menyerap logam berat yang berbahaya seperti plumbum, yang boleh mengakibatkan kanser darah dan kanser tulang. Ia turut memiliki banyak vitamin dan mineral penting untuk tubuh seperti kalsium, magnesium, potasium, Vitamin B6, B12, C, A, omega 3 dan antioksidan. Kandungan serat yang tinggi juga memudahkan penghadaman dan dapat membantu pengguna mengatasi masalah sembelit/buasir." - SUMBER DARI BLOGSPOT ORANG TERTENTU... =)

Dari ak tulis blog ni, sebenarnya ak baru pakai collagen rumpai laut ni 2 hari jeee...
hahahah...untuk menyihatkan badan disamping ingin cantikkan kulit..menghilangkan parut jerawat jugakkk...
huhuhuh...sedihhh...parut jerawat x hilang2...
Tak Cayaaaa???? Meh tengok nih...


kalo korang perasan, parut 2 ada betol2 kat pipi ak..hihihi...

Apa2 hal pon kita tunggu dan lihat la sama ada collagen rumpai laut ni benar2 berkesan atau tidakkk...hihihi...
Selamat mencuba ^_^



0 comments:

Post a Comment

Sebarang pertanyaan mengenai Vitamin Shaklee, boleh hubungi saya.