Follow Us @soratemplates

Monday, March 14, 2016

Jom kecilkan otot

Assalamualaikum w.b.t

Seluar da ketat?? Pakai kain, ZIP PECAH?? Celah kelangkang seluar koyak bila mencangkung??

OHHHH NOOOOO!!!

Ni tak boleh jadi.. Kena buat sesuatu untuk kecilkan semula peha, punggung..

Banyak cara yang kita boleh buat untuk kecilkan peha & punggung.


Cara mengecilkan paha dan punggung sebenarnya tidaklah susah kerana dapat dilakukan dengan olahraga, beberapa olahraga tersebut seperti walking lunges, jumps squats, leg circles.

Walking lunges:



Jumps squats:



Leg circles:




Untuk tambahan & bagi mengelakkan otot kita menggelebeh, Eyra suggest untuk mengambil protein (ESP @ Cinch)





Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)
Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu.

Pengedar shaklee Cheras, Ampang & Putrajaya.

Love,
   
 Shaklee Independent Distributor 
 Pengedar Shaklee Sah Cheras & Ampang 
 Whatsapp / SMS = 0132117436 .
 ID = 1207294 
 FB Pages : AufaMadame 
 IG : @eyranadzirah

No comments: