Sunday, October 16, 2016

Menyingkirkan Toksin Daripada Badan Kita

Dalam gaya hidup moden hari ini, kita sentiasa dikelilingi oleh toksin. Menurut Jabatan Perlindungan Alam Sekitar (EPA), setiap hari kita dihujani oleh sekurang-kurangnya 80,000 bahan kimia toksik. Ini disumbangkan oleh gaya hidup seharian kita dan tabiat yang kelihatan normal - makanan segera, pencuci rumah, penggunaan ketuhar gelombang mikro yang konsisten, alat teknologi dan juga bernafas dalam udara bandar yang tercemar. 


Tanda-tanda TERLEBIH TOKSIN




01 MINDA : 


- KEMURUNGAN

- HILANG DAYA INGATAN
- INSOMNIA

Sebab utama : Tekanan, fikiran negatif, racun perosak dalam makanan & sayur-sayuran.


02 HIDUNG


- HIDUNG BERAIR
- KESEBAKAN PEPARU

Sebab utama : pendedahan kepada immunotoxicants seperti disinfektan, penanda dakwat kekal & juga kuali tidak melekat. 

03 KULIT

- JERAWAT
- RUAM / ECZEMA

Sebab utama : Alahan kepada produk kecantikan/penjagaan diri, pemakanan yang tidak sihat.

04 BADAN

- PENINGKATAN BERAT BADAN YANG TIDAK DAPAT DIJELASKAN
- BAU BADAN
- KELETIHAN/KELESUAN

Sebab utama : Masalah hormon, toksin dalam produk penjagaan diri, masalah pemakanan, mengambil makanan diproses secara berlebihan. 

05 MATA

- MATA BENGKAK
- PENGLIHATAN KABUR

Sebab utama : Tekanan toksik kepada hati disebabkan oleh pemakanan tidak sihat yang mengandungi lemak & bahan pengawet kimia.

06 MULUT 

- NAFAS BUSUK

Sebab utama : Fungsi hati lemah, masalah pencernaan atau dehidrasi.

07 PERUT

- KEMBUNG PERUT
- SINDROM USUS RENGSA
- CIRIT-BIRIT

Sebab utama : Pemakanan tidak sihat, kurang bersenam, mengambil makanan bergoreng & berminyak & diproses secara berlebihan. 

08 HORMON (KAWASAN REPRODUKTIF)

- SAKIT KEKEJANGAN / PMS UNTUK WANITA
- JUMLAH SPERMA RENDAH BAGI LELAKI

Sebab utama : Pengambilan dioksin yang terdapat dalam lemak haiwan, pendedahan kepada ftalat yang ditemui di dalam plastik & plumbum yang terdapat dalam banyak produk kecantikan. 


CARA MUDAH UNTUK DETOX BADAN 



Kebaikan Set Detox Shaklee yang tidak ada pada diet dan program kurus lain :


- Program Detox membantu kita buang toksin seterusnya jadi lebih sihat, bertenaga dan fokus.
- Menurunkan simptom dan risiko penyakit merbahaya.
- Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri.
- Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
- sesi detox yang pendek sahaja, hanya 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
- sistem penghadaman yang lebih baik.
- nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.
- kulit lebih segar dan tidak lesu.. serta banyakkk lagi.
- bonus : BERAT pasti TURUN !

1. Vivix


Kenapa Vivix bantu untuk Detox Shaklee Style.

Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah sejenis polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yg sangat hebat. Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen.




Kandungan Vivix :

Selain Anggur Muscadine, Vivix mengandungi extrak polygonum cuspidatum, extrak european elderberry dan extrak lobak ungu. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi kandungan Resveratrol berbanding resveratrol dari produk lain di pasaran. Resveratrol sangat powerful untuk bantu kawalan pelbagai jenis penyakit.




2. DTX


Cara DTX bantu untuk Detox Shaklee Style.

DTX Shaklee mengandungi milk thistle. Milk thistle ni memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI. Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau dah diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak kerja. DTX membantu menyingkirkan toksin dari hati dengn lebih efisyen dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.




Kandungan lain DTX Complex

Selain milk thistle, DTX mengandungi extrak cendawan Reishi, schizadra, ekstrak dendalion, kunyit dan articok. Kandungan DTX Complex Shaklee kaya antioksida bantu rangsang baik pulih dan regenerasi sel hati dan bantu mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin dari badan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.




3. Herb Lax


Fungsi Herblax bantu untuk Detox Shaklee Style

Herb Lax mengandungui daun senna yag berfungsi untuk mengelakkan sembelit kerana sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan. Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.




Kandungan Herb Lax:

Selain daun senna, herblax juga mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan, elak sembelit dan meningkatkan kesihatan usus.




4. Alfalfa

Kebaikan Alfalfa bantu untuk Detox Shaklee Style

Daun Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam, dapat menyerap pelbagai mineral. Alfalfa membantu melawan keasidan ( asid ) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.


Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya diuretik semulajadi iaitu agen penyahtoksin sejak turun temurun. Alfalfa juga bantu tingkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan bau badan.


5. Peppermint Ginger Plus



Apa yang ada dalam Peppermint Ginger Plus untuk bantu Detox Shaklee Style.

Seperti namanya, dalam Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia. Khasiatnya dapat menghilang angin dan kembung perut.

Kandungan lain dalam Peppermint Ginger Plus :




Selain pudina dan halia, dalam Peppermint Ginger Plus juga ada jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakan perut. Kandungan dalam supplemen ini mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil supplemen Peppermint Ginger Plus ni.


Tawaran menarik untuk anda yang ingin detox secara semulajadi.




-Sah bermula 16 Oktober 2016 hingga 30 Oktober 2016-

Jika anda membeli SET DETOX SHAKLEE, anda layak mendaftar sebagai AHLI dan juga mendapat ALFALFA (besar) ini secara PERCUMA!!


COD Area Ampang, Cheras dan Sentul


Penghantaran ke seluruh Malaysia
Love,

Your Shaklee Independent Distributor (ID = 1207294)
Pengedar Shaklee Sah Cheras, Ampang dan Sentul
Whatsapp / SMS / Call = 0132117436
FB Pages : AufaMadame
IG : @eyranadzirah







0 comments:

Post a Comment

Sebarang pertanyaan mengenai Vitamin Shaklee, boleh hubungi saya.